Circusschool Woesh daagt je uit !

Circusschool Woesh, gelegen net buiten het centrum aan het begin van de Damse Vaart, is een circusschool die via naschoolse lessen, kampen en workshops iedereen die interesse heeft in circus wil laten proeven van het uitgebreide gamma van technieken die deze discipline rijk is. Dat mag dan klinken als iets voor kinderen, maar niets is minder waar. Naast de lessen van kleuters tot studenten van het secundair onderwijs organiseert Woesh ook circusmodules voor 18+-ers. Je kan lessen volgen in circusdisciplines zoals jongleren, eenwieleren, bascule, funambule en vuur. Benieuwd naar wat dan dan precies inhoudt? BLVRD ging ernaar op zoek…

Jongleren

Jongleren is waarschijnlijk het meest bekende of lijkt het makkelijkst: het gooi vang-principe met objecten. Neen, niet enkel balletjes, maar zowel jaaltjes, hoeden en kegels tot hun eigen gehaakte 'Woesh-gehaaktballen’ kunnen de lucht in vliegen. Eens je deze onder de knie hebt kan je je verder gaan bekwamen met messen, vuurkegels of zelfs kettingzagen

Eenwieleren

Een eenwieler is een fiets met maar één wiel, meestal geen stuur, geen versnellingen en ook geen ketting. Je hebt er evenwicht en balans voor nodig. Op deze skills wordt in deze module gefocust. Je volgende stap is je bijscholen om met onze stuntgroep De Sjarks mee op pad te gaan of deel te nemen aan de tweejaarlijkse eenwielerconventie waar de crème de la crème binnen deze discipline wordt voorgesteld.

IMG 1374

Bascule

Voor de waaghalzen die reeds kennis maakten met de wipplank op de speeltuin of de duikplank in het zwembad, schakelen wij de adrenalinemeter wat hoger. Je leert er hoe je je partner de lucht in schiet.

Funambule

Het balanceren op een al dan niet slap koord wordt gezien als een metafoor toepasbaar voor het leven. Hou wel in het achterhoofd: een diplomaat die een misstap begaat, wordt op het matje geroepen. Een koorddanser die een misstap begaat, dondert met zijn neus eerst op het matje.

Vuur

De meest gegeerde en spectaculaire module: vuur aansteken, vuur jongleren, vuur spuwen, vuur uitdoven: alles komt in deze module aan bod. Oh, deze formule gaat voor de veiligheid enkel door in openlucht.

1650327

Je kan per module inschrijven, 6 lessen voor 60 euro, of alle modules combineren tegen een aangepast tarief (255€ voor de combo). Studenten krijgen er nog een extra korting bovenop. Inschrijven kan via www.woesh.be/lessen

C Maria Luiza Grymonprez Cu Markt2020 61

Ella Vonck volgde er al verschillende lessen van de 18+ modules:

"Samen met enkele vrienden van de scouts zijn wij 2 jaar geleden in Woesh gerold, waar we met open armen werden ontvangen. Ik heb persoonlijk nog maar 2 bascule modules gevolgd, maar toch voel ik me volledig welkom. Tijdens deze lessen vond ik een mooie balans tussen het concentreren, ergens volledig voor gaan en het gevoel mijn energieke zelve naar boven te laten komen. Er is ruimte voor ontspanning, ontplooiing en elkaar beter te leren kennen wat volgens mij een grote meerwaarde is wanneer je werkt met studenten/werkers. Wanneer je aan het studeren bent of al aan het werken bent is het vaak moeilijk om een nieuwe hobby te starten, maar deze modules zijn ideaal. Tijdens deze 18+ modules moet je geen circuservaring hebben, alleen veel goesting.

Ik omschrijf de sessies als een plek waar je je volop kan amuseren en je eigen grenzen kan opzoeken in een veilige omgeving. Ik kreeg het gevoel dat alles kan en alles mag. De circus vibes die ik heb ontdekt tijdens de 18+ modules zijn zalig, we besloten dan maar om ons voor alle 18+ modules in te schrijven voor het komend jaar. Voor mij zegt dit genoeg! Ook de momenten naast het circus tellen mee. Ik heb er een vriendengroep aan over gehouden, en dat al na enkele lessen (waar we telkens gezellig eindigden op café). Zalige bende, die open staat voor iedereen en je volledig jezelf mag zijn."


Uit BLVRD Magazine editie #22.
Tekst: Ella Vonck. Foto's: 1 en 2 door Woesh, 3 door Maria Luiza Grymonprez.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.