brugotta café #3 STIJLBREUK

Een team van jonge muzikanten - Jens Boone, Speechdrops en The Christian Club - laat tijdens de volgende Brugotta Café het beste van zichzelf zien onder het pseudoniem Stijlbreuk: een pittige melange van indierock en singer-songwriter, van scheurende gitaren en zalvende stemmen.

Wie zijn Speechdrops, The Christian Club en Jens?

Pepijn: “Speechdrops is een Brugse indie rock/punk duo bestaande uit Wannes Daneels op de drums en Pepijn Daenekynt op zang en gitaar. Onze muziek is afkomstig uit onze diepste emoties, surfend overheen verschillende genres en vertolkt met rauwe passie.”

Stijlbreuk

Luca: “The Christian Club, dat ben ik, Luca Missiaen. Geïnspireerd door mijn studies wijsbegeerte, schrijf ik mijn eigen teksten.”

Jens: “Ik ben geboren en opgegroeid in Gent en zit nu op school in de kunstacademie in Brugge. Daar heb ik m’n passie voor muziek leren kennen en m’n stem ontdekt. Sinds die ontdekking ben ik niet meer gestopt met zingen…”

Onze muziek is afkomstig uit onze diepste emoties, surfend overheen verschillende genres en vertolkt met rauwe passie.

- Speechdrops

The christian club

Door wie laat je je inspireren? Naar wie kijk je op?

Speechdrops: “In onze muziek merk je wel de invloeden van onder andere twenty one pilots, Deftones, Arctic Monkeys en At the Drive In. We laten ons af en toe ook inspireren door genres zoals hardcore punk en black metal.”

Luca: “Ik kijk vooral op naar Ben Howard omdat hij een zeer mooie muzikale evolutie doormaakte die toont dat je als muzikant altijd kan experimenteren met nieuwe geluiden. Daarnaast hou ik heel erg van Archy Marshall omdat die zeer goede teksten schrijft en ook naar The National op vlak van emotie in live optredens.”

Hebben jullie allemaal de ambitie om fulltime muzikant worden? Of hebben jullie andere dromen?

Jens: “Als muzikant droom ik ervan om een invloed/impact te hebben op veel mensen, net zoals muziek ook een grote invloed/impact op mij heeft: van inspiratiebron tot reddingsboei op moeilijke momenten in je leven.”

Speechdrops: “We willen de beste versie van onszelf zijn, wat zich niet vertaalt in grote dromen, maar eerder een begeerte tot het maken van de muziek waar wij het meest tevreden mee zijn.”

The Christian Club: “Zelf ben ik niet zo'n dromer, maar focus ik meer op wat nu gebeurt. Ik hoop wel dat ik heel mijn leven muziek zal kunnen blijven maken.”


Kun je dat omschrijven, het gevoel dat je krijgt al je op een podium staat?

Pepijn: “Het brengen van muziek voor een publiek, groot of klein, is een van beste dingen aan muzikant zijn. Op een podium je eigen boodschap aan een publiek overbrengen is voor ons een heel speciale ervaring aangezien we communiceren op een manier die verder gaat dan enkel taal.”

Luca: “Voor mij is het podium een soort van eigen wereld waar ik mezelf volledig in kan uiten. De sfeer van een optreden en de connectie met een publiek zijn voor mij het meest speciaal.”

Jens: “Voor mij is op een podium staan tot leven komen. Het gevoel van ‘het is nu aan mij om heel dit publiek in te pakken’ daar doe ik het voor en als ik op podium sta doe ik ook m’n uiterste best om dat te verwezenlijken.”

Filip goemaere fotografie shoot speechdrops HR 7 cut

Check de socials van Speechdrops, The Christian Club en Jens Boone om mee te zijn met de plannen van dit jong muzikaal volk!

Foto Stijlbreuk: Pepijn Daenekynt.
Foto Speechdrops: Filip Goemaere.
Foto The Christian Club: Cato Tribout.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.