brugotta café #2: JENTE NEELS

Onder de naam Jen vind je muzikante Jente Neels binnenkort op het podium van Brugotta Café. Wie Jen is, waar haar liefde voor muziek vandaan komt en waar ze van droomt, dat gingen we haar vragen!

Korte introductie?

Hey! Ik ben Jente, 20 jaar en treed volgende week tijdens Brugotta Café op met mijn soloproject Jen. Naast Jen ben ik ook deel van een jazzband en zing ik bij NEVA. In de tijd die rest studeer ik voor singer-songwriter in Hasselt en schrijf ik soms muziek voor theater, film of dansvoorstellingen.

242291768 3070826239863271 8352941233078931445 n

Waw, je zit niet stil, waar komt die liefde voor muziek vandaag?

Mijn papa, Eric Neels, is zelf jazzmuzikant en heeft heel lang een gitaarwinkel gehad in de stad. Ik woonde bij hem boven de gitaarwinkel en zat daar dus heel vaak, tussen de instrumenten. Op mijn 14e ben ik dan zelf gitaar beginnen spelen en ik heb ook 3 jaar zang gestudeerd aan het Conservatorium in Brugge. Toen ik begon met gitaar ontdekte ik al snel dat ik het leukst van al vond om de leuke effecten van het instrument te ontdekken en dat ik de combinatie met zang heel belangrijk vond.

Daarna ben je nog muziek gaan verder studeren?

Yes in Hasselt, ik zit nu in mijn 3e jaar singer-songwriter aan PXL Music. Hasselt is niet echt een studentenstad, maar er is wel een super toffe vibe tussen de studenten. Er wordt ook van de school uit van alles georganiseerd: zoals jams en optredens en er zijn verschillende plekken waar je terecht kan in studio’s of om op te treden.


Nu ben je er dag in dag uit mee bezig, maar herinner je je nog je allereerste optreden ooit?

Mijn allereerste optreden was samen met de schoolband, een coverbandje gelinkt aan het OLVH, waar ik in mee zong. We waren met 3 zangeressen en de eerste keer optreden was tijdens een evenement georganiseerd door school.

DSC 0252

Nu treed je veel vaker op, vind je dat je als jonge muzikante in Brugge veel kansen krijgt om op een podium te staan?

Goh, best wel, ik heb al kunnen optreden in de Snuffel, tijdens het David Bowie Tribute in de Stadsschouwburg, bij zomerbar Pelouze, tijdens Dorp, ook de Comma biedt veel mogelijkheden, … Ik vind dat er de afgelopen jaren echt steeds meer plekken zijn waar jonge creatievelingen kansen krijgen, dat is echt iets wat ik heb zien evolueren.

JEN 5

Waar droom je van? Wil je graag fulltime muzikant worden?

Na de opleiding die ik nu volg, zou ik graag nog productie bij studeren, om ook in studio’s aan het werk te kunnen gaan als producer. Liefst van al zou ik wel hele dagen op het podium staan en puur van optredens leven, maar de realiteit zal toch niet zo rock-n-roll zijn vrees ik (lacht).

Heb je tips voor andere muzikanten die pas starten?

Eerst en vooral: het is zó belangrijk om veel te gaan spelen. Ervaring op te doen, leren omgaan met onverwachte situatie, leren omgaan met een publiek. Ook op zoek gaan naar je eigenheid, zo heb ik bijvoorbeeld een soundmap met elementen die ik vaak gebruik, die typisch Jen zijn of typisch NEVA zijn. Zo ben je uniek en herkenbaar. Voor mij is het ook altijd super belangrijk geweest dat mijn familie volledig achter mij stond, zij hebben nooit aan mij getwijfeld of me nooit op andere ideeën proberen brengen. Ik heb ook de beste manager én het beste lief, die brengt mij overal naartoe want rijden op de snelweg is me toch nog iets te spannend (lacht). Veel spannender dan alleen op een podium staan!

Naast haar optreden in Brugotta Café op 14/10, kan je Jen nog aan het werk zien op 10/10 in Cactus Brugge op de eerste voorronde van Sound Track, op 26/10 in de Ancienne Belgique als support voor Lili Grace en op 28/10 in Café Café als support voor Emmy d'Arc!

Meer weten over de andere Brugotta Café optredens, check dan het hele programma hier!

Foto's: 1. Michel De Pourq 2. Febe Neels 3. Niels Cloetens

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.