Boeken troef!

Vier literatuur samen tijdens Boeken Troef! op Vlaanderenleestdag

Hoe zou het zijn om een hele dag in teken van literatuur te stellen? Om samen te komen en te praten over je favoriete boeken? Om even een uurtje in te plannen waarbij je in stilte met anderen eindelijk eens weer verder kan lezen in het boek dat al eeuwen op je nachtkastje ligt? Om je eigen pen op te pakken en te beginnen schrijven aan dat idee dat al een tijdje in je hoofd rondzweeft? Gelukkig hoef je er niet te veel over te dagdromen, want op 23 april 2023 organiseert hoofdbibliotheek Biekorf dé literatuurnamiddag van het jaar.

Boeken Troef!

Op zondag 23 april 2023 is het Wereldboekendag en ook Vlaanderenleestdag. Dat betekent ten eerste dat je die zondag een extra excuus heb om eens naar de boekhandel te gaan voor een nieuw boek. Maar het betekent ook dat het een dag is om je literatuurliefde met anderen te delen. De lezerscommunity Brugge Leest organiseert daarom in de Biekorf een namiddag waarin dat allemaal mogelijk is.

Van 14u tot 16u30 kan je gratis deelnemen aan een aantal activiteiten. Er is een slow-readinguurtje waarin je eerst met anderen in stilte leest en daarna nog even napraat over wat iedereen aan het lezen is. Tijdens de ‘Shut Up & Write’-sessie kan je eindelijk eens verderwerken aan je schrijfprojecten. En er is zelfs een leesclub!

Boekentroef SM INS Twall 1080x1080p 1

In Between Books

In Between Books is een nieuwe leesclub in Brugge voor lezers met een liefde voor New Adult-literatuur. De naam is daarom ook best toepasselijk. New Adult-literatuur ligt net tussen Young Adult- en volwassenenliteratuur, en is voor lezers die van net een beetje meer spice in hun boeken houden. De personages zijn vaak ook wat ouder, net afgestudeerd of nog aan het studeren.

De bezieler van de leesclub is Kelsey Ackx, een vierentwintigjarige communicatiestudente met een passie voor TikTok en Engelse New Adult. Ze vond nooit echt haar plekje in de bestaande leesgroepen in Brugge. “Ik had het er eens over met iemand van de bib dat er in Brugge niet echt een plekje is voor jongeren die niet meer graag Young Adult lezen of geen volwassenenliteratuur lezen. Op dat moment was het niets concreets, maar plots bestaan we.”

Verity

De boeken van Colleen Hoover behoren tot haar favorieten, dus het is geen verrassing dat de allereerste leesclub over ‘Verity (De waarheid)’ van Colleen Hoover zal gaan. Het is volgens Ackx een van de populairste en spraakmakendste boeken van dit moment. De thriller met diep-gelaagde thema’s en een beetje romance leek voor haar daarom dan ook het perfecte boek om te bespreken. Maar wat kunnen mensen zoal verwachten van zo’n leesclub? “Het is de bedoeling dat mensen het boek op voorhand lezen zodat we het daarna op 23 april samen kunnen bespreken. Ik zorg voor een aantal vragen over belangrijke punten in het boek, maar eigenlijk is het gewoon een moment om je mening over het boek met anderen te delen.” Zin gekregen? Iedereen vanaf 17 jaar is welkom op de eerste leesclub van In Between Books op 23 april in de Biekorf.

Je kan je voor de leesclub én de andere activiteiten van Boeken Troef! nu al gratis inschrijven. Voor meer informatie, scan deze QR-code:

www.bruggeleest.be/nieuws/boeken-troef

Qr code

Tekst: Audrey van den Bogaerde, Beeld: Femke den Hollander.
Uit BLVRD Magazine editie: #33.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.