Arnold en Sylvester zoeken baasje

Wist je dat hangbuikvarkens ook wel minivarkens genoemd worden? Een verrassende naam, aangezien de dieren vrij groot en vooral zwaar kunnen worden. Zo zijn ook Arnold en Sylvester uitgegroeid tot stevige varkens. Hun namen, die verwijzen naar de bekende krachtpatsers, zijn hen dus op het lijf geschreven. De twee verblijven sinds februari in de hoeve bij het dierenasiel en zoeken een nieuwe, warme thuis.

Sylvester Arnold Jana Germanus 1

Sylvester is het zwarte varken en is de leider van de twee. Hij neemt zijn taak om het hok te beschermen best serieus. Maar tegelijk is hij de meest benaderbare. Hij wordt graag geaaid, op één voorwaarde: dat je hem eerst iets lekkers te eten geeft! Zijn favoriete snacks zijn andijvie, sla en komkommer. Hangbuikvarkens eten per dag tot 1 à 1,5 procent van hun lichaamsgewicht. Met zijn 70 kilogram kan dat voor Sylvester oplopen tot een kilogram voeding. Zo ontstaat al snel een hangbuikje natuurlijk… Arnold is schuchterder en begeeft zich liever op de achtergrond. Maar hij moet wel op zijn strepen staan, want als hij niet snel genoeg is, verorbert Sylvester zonder gêne al zijn eten. Arnold weegt 40 kilogram, ongeveer de helft van zijn vriend.

Vraag je je af hoe het leven van een hangbuikvarken eruitziet? Met twee werkwoorden kom je al ver: slapen en eten. Ze slapen bijna de hele dag door. En als het van hen afhing, zouden ze waarschijnlijk ook de hele dag door eten. Maar ze hebben ook andere hobby’s: ze houden van woelen in de aarde en modderbaden nemen. Om te slapen verkiezen ze dan weer hooi, waarvan ze een proper nestje maken. Hun behoefte doen ze niet op die plaats. Ze zijn heel zindelijk en doen hun ‘boodschap’ netjes buiten hun hok.

Arnold en Sylvester kwamen in het asiel terecht door plaatsgebrek. Het is heel belangrijk dat hun nieuwe baasjes voldoende plek voor hen ter beschikking hebben. Liefst een stuk tuin of weide dat afgezet kan worden, want van het gras zal er na al dat woelen niet veel overblijven. Een betonnen vloer in combinatie met stro kan ook, omdat hun hoefjes op het beton van nature slijten. Hangbuikvarkens leven niet graag alleen, dus Arnold en Sylvester worden samen geplaatst. Ze zijn ook heel intelligent, ze hebben dus niet alleen de looks maar ook de brains!

Sylvester Arnold Jana Germanus 2

Wil jij 110 kilogram liefde adopteren? Neem dan contact op met het Blauwe Kruis.

Dierenasiel Blauwe Kruis Brugge

Krinkelstraat 4 8380 Brugge

+32 (0)50 32 09 66
bestuur@blauwekruis-brugge.be

www.blauwekruis-brugge.be

TEKST: Ellemijn Van Puymbroeck, BEELD: Studio Pêche
Uit BLVRD Magazine editie #27

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.