>> ...
Terug naar overzicht

AL VAN DEZE WARMSTE WEEK ACTIE GEHOORD? GO GO GO ZARRA!

  • Ondernemen(d)

Heb jij de Knikjesstraat-actie van de 15-jarige Zarra al zien passeren? Het idee is simpel: je hangt een bordje aan je raam, zo wordt jouw straat een Knikjesstraat én maak je voorbijgangers bewust om elkaar te begroeten tijdens het wandelen. De bedoeling is vooral om mensen weer een beetje met elkaar te verbinden. “Iedereen is zo bezig met zijn eigen leefwereld of aan het tokkelen op zijn gsm. Met de Knikjesstraat willen we mensen terug doen opkijken en dag zeggen aan elkaar.”

Zarra registreerde haar actie voor de Warmste week en steunt daarmee vzw Binnenstad, een Brugse organisatie voor jeugdhulp. Kinderen en jongeren die opgroeien in verontrustende leefsituaties worden via vzw Binnenstad begeleidt door hulp- en dienstverleners en vrijwilligers.

Go go go Zarra!


Het portret van Zarra is van de hand van Renée Eelbode – aka Renée Herleef – tekenares en verhalenverzamelaarster met een wel héél nieuwsgierige blik. Met de zin “Vertel me eens over je droom” krijgt ze mensen aan het praten. Renée’s eigen droom: zoveel mogelijk portretten tekenen en zoveel mogelijk verhalen horen.