>> ...
Terug naar overzicht

PLANT TRIBE: BRUGSE START-UP DOOR VEGAN ENTREPRENEUR LAURENCE

  • Food
  • Ondernemen(d)

Ondertussen zijn we al een goeie week ver in het nieuwe jaar, een ideaal moment dus om eens te checken hoe het met die goeie voornemens zit (en welke al gesneuveld zijn…). Bovenaan op het lijstje prijken meestal deze twee: gezonder eten en meer sporten. Voor deze jonge onderneemster bleef het echter niet bij goeie voornemens, Laurence startte haar eigen vegan brunchconcept en geeft daarnaast workshops én yoga sessies bij haar thuis. Haar missie? Jong en oud laten kennismaken met plantbased eten, laten proeven van originele recepten en inspireren tot een gezondere levensstijl!

“Ik volgde de opleiding Ergotherapie, maar besloot nadien toch nog verder te studeren in International Business. Een studierichting die veel meer mijn ding bleek te zijn en die me op fantastische plekken bracht. Tijdens mijn stages en reizen in Bali en Australië was ik steeds zo verbaasd over al het kleurrijk plantbased eten dat je er kon krijgen - van groene pancakes tot roze smoothie bowls – je kon het zo gek niet bedenken. Thuis startte ik meteen met koken, het is hetgeen wat ik liefst doe en waar ik echt al mijn creativiteit in kwijt kan!”

Op haar gekleurde brunchtafel staan grote kommen granola, verse pindakaas, lekkere taarten, fruitsla, sapjes en heerlijke zelfgemaakte hummus. Açai bowls, tofu scramble en kambucha zijn ondertussen geen vreemde woorden meer in deze hipstertijden, maar sinds kort kun je ze dus allemaal vers gaan proeven op één van de brunches van Plant Tribe!

Het portret van Laurence is van de hand van Renée Eelbode – aka Renée Herleef – tekenares en verhalenverzamelaarster met een wel héél nieuwsgierige blik. Met de zin “Vertel me eens over je droom” krijgt ze mensen aan het praten. Renée’s eigen droom: zoveel mogelijk portretten tekenen en zoveel mogelijk verhalen horen. “Ik geloof graag dat het uitspreken van een droom misschien wel de eerste stap richting realiteit is…”