>> ...
Terug naar overzicht

YOUNG ONES OF BRUGES #2 - VIKTOR&CLAIRE

  • Youngones
  • Creatievevrijhaven

Jongeren van alle slag zoeken hun weg in en door Brugge. Iets houdt hen bezig, boeit hen, doet hen actie ondernemen. In de Young Ones kruisen twee (of meerdere) personages elkaar en worden hun verhalen samen in beeld gebracht. Sarazon Creative volgt hen – in de stad en daarrond – en capteert een belangrijk moment in hun leven.

In iedere reportage zijn ook organisaties die jongeren op de één of andere manier helpen 'under cover' terug te vinden. Zonder hier echt de nadruk op te leggen wordt in elke aflevering getoond hoe zij bepaalde zaken kunnen aanpakken. Zo zorgt De Patio bijvoorbeeld voor jongeren die het moeilijk hebben om alleen te wonen, is Het Entrepot een duwtje in de rug voor een beginnende kunstenaar of kan je bij Jong Ding terecht voor allerhande subsidies.

In deze aflevering volg je Claire en Viktor, een creatief duo dat het Brugse stadsleven net iets pittiger maakt... Viktor is een jonge kunstenaar, actief in de Brugse skatescène en wordt door het Entrepot ondersteund om in een nieuw kunstproject zijn passie voor skaten te verwerken. Claire geniet ondertussen van het thuiskomen in Brugge na een aantal jaar studeren in Parijs. Als aanstormend muzikaal talent ervaart ze hoe de stad tijdens dag en nacht op een andere manier wordt beleefd.