Thomas Van Bogaert

Thomas studeerde klassieke gitaar aan het Stedelijk Conservatorium in de Sint-Jakobsstraat. Daarvóór ging hij al sinds zijn zesde elk weekend de straat op met zijn instrument. “Ik speelde gitaar op de Markt en het Huidenvettersplein. Met een hoed haalde ik achteraf centjes op bij toeristen en Bruggelingen, die me na een tijdje kenden als 'dat jongetje die elk weekend op de Markt speelt'. Die ging ik dan opdoen aan chocolade voor mijn vrienden.”

Aan het Stedelijk Conservatorium kon hij als “jong talent” op heel wat steun rekenen. Hij nam deel aan verschillende concerten en wedstrijden, waarvan hij er ook een aantal heeft gewonnen op nationaal niveau, echt geweldige ervaringen! Toen hij afstudeerde mocht hij als laureaat ook het Concerto d'Aranjuez met orkest opvoeren in de stadsschouwburg. Nadien verhuisde hij naar Brussel om verder te studeren aan het Koninklijk Conservatorium, ging op Erasmus in Bologna en reisde ondertussen in het buitenland (Frankrijk, Italië, Iran en binnenkort Spanje) om op te treden.


Laat het duidelijk zijn, muziek spelen is Thomas zijn passie. Hij is actief in verschillende ensembles, geeft zelf ook les en organiseert regelmatig concerten. Momenteel werkt hij aan een eigen suite Silhouettes, daarover kun je hier meer lezen.

2 DSC 0381

Ik denk wel dat de intieme Brugse sfeer een grote invloed op mij heeft. Heel vaak is er een melancholische, nostalgische en romantische kant aan mijn muziek en uitvoeringen te ontdekken.

- Thomas

Thomas is één van de vijf leden van Young Musicians Bruges. Een collectief dat vijf jonge getalenteerde muzikanten samenbrengt om hun overtuiging van het belang van muziek te delen met een breed publiek. Dat dit midden in tijden van crisis gebeurde, mag misschien vreemd klinken, maar eigenlijk was het niet meer dan een logische stap. Alle vijf min of meer van dezelfde leeftijd, komen ze immers uit Brugge. Alle vijf hebben ze hun eerste stappen in de muziek gezet aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge. En alle vijf studeerden ze verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar ze het het plezier van samen musiceren ondervonden.

Met hun jeugdige enthousiasme hopen ze als artiest de band tussen mensen te versterken met de verbindende en helende kracht die muziek bezit. Eerder dit jaar brachten ze een programma over hoe we als mens sinds de coronacrisis op zoek moeten gaan naar een nieuw soort intimiteit. Ze hebben nog heel wat frisse ideeën en plannen en dat we nog vaak van hen zullen horen, dat staat vast!

Kom hier meer te weten over Young Musicians Bruges...

IMG 1500

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.