Thomas Van Bogaert

“Ik woon in het centrum van Brugge - aan het Astridpark - en breng thuis veel tijd door met het oefenen en het componeren van muziek. Hoewel ik niet enkel klassiek speel en ook in andere niet-klassieke ensembles actief ben, denk ik wel dat de intieme Brugse sfeer een grote invloed op mij heeft. Heel vaak is er een melancholische, nostalgische en romantische kant aan mijn muziek en uitvoeringen te ontdekken.”

90603168 639940239898262 7197832075280384000 n

Thomas studeerde klassieke gitaar aan het stedelijk conservatorium in de Sint-Jakobsstraat. Daarvóór ging hij al sinds zijn zesde elk weekend de straat op met zijn instrument. “Ik speelde gitaar op de Markt en het Huidenvettersplein. Met een hoed haalde ik achteraf centjes op bij toeristen en Bruggelingen, die me na een tijdje kenden als 'dat jongetje die elk weekend op de Markt speelt'. Die ging ik dan opdoen aan chocolade voor mijn vrienden.”

Aan het Stedelijk Conservatorium kon hij als “jong talent” op heel wat steun rekenen. Hij nam deel aan verschillende concerten en wedstrijden, waarvan hij er ook een aantal heeft gewonnen op nationaal niveau, echt geweldige ervaringen! Toen hij afstudeerde mocht hij als laureaat ook het Concerto d'Aranjuez met orkest opvoeren in de stadsschouwburg. Nadien verhuisde hij naar Brussel om verder te studeren aan het Koninklijk Conservatorium, ging op Erasmus in Bologna en reisde ondertussen in het buitenland (Frankrijk, Italië, Iran en binnenkort Spanje) om op te treden.


Laat het duidelijk zijn, muziek spelen is Thomas zijn passie. Hij is actief in verschillende ensembles, geeft zelf ook les en organiseert regelmatig concerten. Momenteel werkt hij aan een eigen suite Silhouettes, daarover kun je hier meer lezen.

2 DSC 0381

Ik denk wel dat de intieme Brugse sfeer een grote invloed op mij heeft. Heel vaak is er een melancholische, nostalgische en romantische kant aan mijn muziek en uitvoeringen te ontdekken.

- Thomas

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.