#fluisteringen

Voor het tweede jaar op rij nodigt JONG VOLK jonge Brugse kunstenaars uit om mee te werken aan het lichtparcours van Wintergloed. Onder de naam “fluisteringen” en met als thema “gesprekken met de stad” gingen Nina Everaert, Gerard Cornet, Karim Shatla, Lucy Lu en Ward Rosseel aan de slag. Nog tot 9 januari kun je de drie installaties met hun “fluisteringen” gaan bekijken en beluisteren. In de week voor de opening interviewden we de artiesten op de plek waar hun werk te zien is.

IMG 9398 bewerkt verkleind

Karim maakte de track voor de installatie aan het Minnewaterpark. Aan de rand van het pad op de Vesten ligt een put gevuld met water, diep in het donker. Die wordt tijdens Wintergloed uitgelicht en is het decor voor Karim zijn muziek.

Op de stenen bank tussen het Minnewaterpark en de Katelijnepoort vind je Nina en Gerard, of hun muziek toch althans. Haar kennen we ook onder de naam Doorn Roosje en hij werkt als producer onder de naam Kill The Jester, maar ook als duo zijn ze ijzersterk en goed op elkaar ingespeeld.

Lucy en Ward gingen aan de slag met de installatie tussen de Gentpoort en de Conzettbrug. De muur aan de kant van het pad wordt tijdens Wintergloed uitgelicht en de muziek die Lucy en Ward maakten, nodigt je uit om dichterbij te komen.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.