Climate Conscious

"Wij zijn zeven vrienden, van 17 tot 22 jaar oud, die strijden voor een betere toekomst. De klimaatverandering en milieuproblemen bedreigen die toekomst en die van de komende generaties. Daarom nemen we het heft in eigen handen. Uit eigen ervaring merken we dat cruciale kennis soms ontbreekt én dat veel van de informatie overweldigend kan zijn. Daarin willen wij het verschil maken. Op onze site geven we je de basis van de klimaatverandering mee. Via onze Instagram en Facebook krijg je regelmatig tips over hoe jij mee het verschil kan maken."

We hebben allemaal ons verhaal waarom we voor een mooiere toekomst strijden en die willen we graag met jullie delen. Leer ons en ons verhaal kennen: Arthur, Elina, Fiebe, Jana, Lore, Lotte & Luna.

When leaders act like kids, the kids become leaders.

- Arthur, Elina, Fiebe, Jana, Lore, Lotte & Luna

"Onze waarden: De stem van de jeugd: onze toekomst, vandaag. Educatie: informeer jezelf en je omgeving. Proces: iedere stap helpt, hoe klein die ook is.

Klimaat en milieu zijn ingewikkeld door hun vele wisselwerkingen. Het is niet nodig om expert te zijn in die gebieden om je steentje bij te dragen. Jezelf voldoende informeren om een gefundeerde mening te hebben en te weten wat nu ècht helpt, is wel van belang. Die informatie kan jammer genoeg soms nogal moeilijk uitgelegd zijn of lastig om te vinden. Via onze blog proberen we alle belangrijke informatie te bundelen en op een duidelijk manier uit te leggen. Zo weet jij binnenkort waar het hem nu om draait. Je vindt er een antwoord op vragen als... Wat is de klimaatverandering? Wat kan jij doen? Waarom is de klimaatverandering ernstig? Wat is het verschil tussen klimaat en milieu?"

CLIMATE CONSCIOUS TEAM II

"We proberen duidelijke info over verschillende topics te posten:
- Vegetarische/veganistische recepten
- Lifestyle: shampoo bars, duurzame kleren, gsm-hoesjes...
- Reizen
- Broeikasgassen
- Overzicht actualiteit
- Ontspanning: interessante boeken, films, series, podcasts...
- Info over opleidingen die gelinkt zijn aan milieu/klimaat/duurzaamheid

Volg ons op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven voor tips, nieuws, motivatie en meer!"

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.