Ant-woord!

Ant woord

Zotte ideeën, maar weet je niet waar te beginnen? Wil je een aantal zaken op orde krijgen, maar zie je door het bos de bomen niet? Ervaar je drempels richting werk of opleiding of om iets uit de grond stampen? Hoe hou je vol met je plan? Wat met twijfels?

Ben je tussen 16 en 30 jaar, volg je momenteel geen opleiding, ben je niet aan het werk en voel je dat je in deze zoektocht steun kan gebruiken? Zit je met vragen over werk, opleiding, ondernemen of gaat het breder: over stappen in je leven? Louise van TURBO en Stan van Groep Intro luisteren naar je vragen, doelen en dromen!

Jij bent aan het woord in jouw traject. Stan en Louise gaan individueel met jou op zoek naar mogelijkheden waarin je talenten kan exploreren, maar waar je ook vaardigheden kan aanscherpen. Je onderneemt stappen op jouw tempo. Ant-woord! is er voor jou, zo lang jij het nodig hebt. Het individuele traject is de basis, TURBO en Groep Intro breien hun netwerken aan elkaar. Zo ontstaan er heel wat kansen om anderen te ontmoeten, nieuwe plekken te leren kennen, nieuwe ervaringen op te doen, te ontdekken en bij te leren over jezelf.

Thumbnail IMG 20201001 145008 kopie

Ontmoet andere jongeren en beluister ervaringen over proberen, vallen, opstaan en verder groeien. Bezoek werkplekken, ontmoet werkgevers, snuffel eens bij een andere job. Kom samen om actie te ondernemen en te werken aan een gedeelde doelen: rijbewijs behalen, solliciteren, communicatieskills bijschaven … Of gewoon om elkaar te zien en te steunen.

Enkele jongeren ant-woord...

“Het heeft geholpen dat je naar me luisterde en het hele plaatje zag: kosten, steun van familie, school en vrienden. Er was tijd om mijn verhaal te doen, ik kreeg vertrouwen.

Tijdens mijn vakantiejob heb ik veel bijgeleerd: snijtechnieken en bakwijzen. Ik kan al veel zelfstandig. Mijn zelfvertrouwen groeide.”


“Ik heb mezelf beter leren kennen tijdens het traject: wat ik leuk vind om te doen, maar ook waar ik het moeilijk mee heb. Nu ik weet wat ik wil doen, voel ik grote motivatie om deze stage te doen.

Ik ben erg gemotiveerd om deze uitdaging aan te gaan. Mijn persoonlijke uitdagingen zijn omgaan met teamgenoten, en ook bij een mindere dag doorzetten.”

Thumbnail IMG 20200507 171255 kopie

“Ik werd gesteund in de zoektocht naar hobby’s en werk en leerde over vaardigheden die ik zelf nog niet zag. Jullie zijn de schakel tussen trajectbegeleider van OCMW en de werkgevers. Jullie gaan mee om werk te zoeken, jullie kunnen mee naar buiten. We maakten samen CV en sollicitatiebrief op.”


Je kunt terecht bij Stan of Louise met je vragen of voor meer info:
stan.meulemeester@groepintro.be
louise@republiekbrugge.be

Of check eens de facebookpagina van Ant-woord!

Ant-woord! is een project gesteund door Stad Brugge en ESF Vlaanderen, uitgevoerd door TURBO en Groep Intro.

Uw browser wordt niet ondersteund, schakel over naar een andere voor een optimale ervaring.